Пухкави, домашно приготвени понички с мед, по оригинална тунизийска рецепта.
Обзор
Порции |
---|
Необходими продукти:
Бележки:
Начин на приготвяне :
1. В едната купа разбийте яйцата, заедно с млякото и растителното масло.
2. В друг съд смесете брашното, бакпулвера, ванилията и захарта.
3. Обединете сухата и течната смес. Трябва да получите гладко тесто, което е необходимо да покриете и оставите да почине за около 30 минути.
4. Върху поръсената с брашно работна повърхност разточете тестото на тънка кора - около 2 мм. С помощта на чаша с по-голям отвор изрежете кръгчета с желаната големина на бъдещите понички. С по-малка чашка изрежете концентрично кръгче, за да оформите поничката.
5. Загрейте олио и на умерен огън изпържете до златисто поничките. Изваждайки ги от тигана, веднага ги потапяйте в меда.
По желание, бихте могли да поръсите и с нарязани ядки.
Добър апетит!