Тунизийски понички

Пухкави, домашно приготвени понички с мед, по оригинална тунизийска рецепта. 

Обзор

Порции
Порции

Необходими продукти: 

220 g брашно
50 g захар
70 мл прясно мляко
70 мл растително масло
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
1⁄2 ампула есенция ванилия
250 g мед

Бележки: 

Тунизийски понички с мед и шам фъстък

Начин на приготвяне : 

1. В едната купа разбийте яйцата, заедно с млякото и растителното масло.
2. В друг съд смесете брашното, бакпулвера, ванилията и захарта. 
3. Обединете сухата и течната смес. Трябва да получите гладко тесто, което е необходимо да покриете и оставите да почине за около 30 минути. 
4. Върху поръсената с брашно работна повърхност разточете тестото на тънка кора - около 2 мм. С помощта на чаша с по-голям отвор изрежете кръгчета с желаната големина на бъдещите понички. С по-малка чашка изрежете концентрично кръгче, за да оформите поничката.
5. Загрейте олио и на умерен огън изпържете до златисто поничките. Изваждайки ги от тигана, веднага ги потапяйте в меда.
По желание, бихте могли да поръсите и с нарязани ядки.
Добър апетит! 

Рейтинг: 

Average: 2.5 (4 votes)

Още по темата: 

Ден на боровинковите палачинки

Палачинки с боровинки

Днес, 28 януари, Кулинарният календар ни подсеща за ароматни палачинки с боровинки - подходящо лакомство по всяко време на деня!

Ден за полезна гофрета с ядки

Гофрети с овесени ядки, орехи и мед

Днешния ден Кулинарният календар е избрал за празник на гофретата – хрупкавата вафличка, приготвена с овесени ядки и орехи – вкусна и здравословна закуска!