Кекс "Иринка"

14 коментара0/5

Този кекс е невероятно пухкав/като бебешко дупе/ и вкусен. Това е моя запазена марка.

<
br>
Продукти:

5 яйца
2 чаени чаши захар
1 чаена чаша вода в която е разтворен 1 бакпулвер/до пълно разтваряне/
5 супени лъжици олио
2 1/2 чаени чаши пресято брашно
1ванилия
2чаени лъжички какао

Начин на приготвяне:
  • Яйцата се разбиват с миксера почти до разтапяне на захарта.
  • След това постепенно се прибавят олиото, водата и на ниски обороти на миксера бавно брашното.
  • Тази смес когато е готова се взема от нея в една чаша и се разбърква с какаото.
  • После бялата смес се изсипва в кексова форма /предварително омазнена с олио и поръсена с брашно да не залепне кекса/ и отгоре изсипваме какаовата смес и я завъртаме с лъжичка да се смеси малко с бялата.
  • Слагаме формата в предварително загрята фурна на 200-220 градуса.
  • След изпичането на кекса го оставяме малко да изстине и с дървена шпатула го изтръгваме от формата и я обръщаме в чиния.
  • След окончателно изстиване на кекса го поръсваме/с цедка за чай/ с пудра захар.
11.04.2005/ПАВЛИНА

14 коментарaДобави коментар »

Jdkx

От Jdkx20.10.2012, 11:30 ч.

и аз съм сьгласна

Виж всички коментари за "Кекс "Иринка"".