Вкусни и лесни милинки

  • 107 226
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 22 867
Блонди, помагай...
Туй масло само за намазняване ли е и да си мажеш рУките или ръсиш втасалите милинки отгорце, преди да ги печеш?
Ама кажи бързо, че аз вече съм насредата на бърканката  Laughing

Няма желающи да помагат...
Ще взема да го посипя отгоре мАсълцето... Да има да попие  Twisted Evil

Сигурно вече си ги опекла, но да напиша все пак - няма нищо лошо и отгоре да наръсиш масло. Моето отиде докато ги оформях, а и тавата намазах с масло, но карах малко на око, т е не си отделих точно посоченото количество. Но бяха много вкусни.

# 61
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
мдааааааааа... туй е чистата истина.  Peace
Станаха много вкусни. ММм...   chef малко нямаха кой знае какъв вид и мноооооооого бавно втасаха. Дали щото ги правих със сухата мая? Имам и мая на кубче, но ми е старичка и не посмях да я сложа... Та остаряват ли дрождите в маята?  Rolling Eyes

Блонд   bouquet Натъпках се като прасе... Отивам да приспивам дребоса, макар да имам 1000 неща за вършене  ooooh!

# 62
  • Мнения: 27 524
Радвам се, че са станали, Праси  Laughing Heart Eyes
Маслото става всякак - за мазане, за ръсене, че дори и за бучене вътре  Grinning Важното е масло да има, да не е олио.
Маята има годност, да, ама баш за дрождите не знам и аз  Thinking

# 63
  • Мнения: 639
Блонди,благодаря ти за лесната рецепта  bouquet!
Ето резултата:


Правих ги със суха мая и станаха,но винаги ускорявам втасването, като сложа тавата върху тенджера с гореща вода.
Малко се поразляха,но са много вкусни.

# 64
  • Мнения: 27 524
На всички май се разляха, само Биляна ги докара на истински триетажни милинки.

# 65
  • Мнения: 2 550
На всички май се разляха, само Биляна ги докара на истински триетажни милинки.

На мен втория път ми бухнаха много, но за сметка на това не бяха особено красиви...
Нещо тестото ме нервира и бях на път да го изхвърля...и на бързо завъртях топките, колкото да не е без хич  Laughing

# 66
  • София
  • Мнения: 2 952
Нали знаете приказката: Не правете като тях, за да не станете на смях  Laughing
Днес забърках милинките, втасаха бързо, всичко по ноти. Бях си наумила да ги пека в тава за мъфини, за да имат коричка отвсякъде. И това ми беше голямата грешка. Сложих ги да се пекат и след 10 минути се върнах в кухнята - печката беше пълна с дим, а милинките излезли нагоре поне колкото обема в тавата, всичката мазнина изтекла на дъното на фурната и пуши ли, пуши. Падна голямо проветряване и угаряне на печката - поне 1 час бълваше як пушек. И сега в къщи всичко мирише. Но не се дадох - преместих ги в нормална тава, понеже така или иначе вече се бяха надигнали и хванали форма и ги допекох. Току-що опитах първата печено-пушена милинка. Ами доста са вкусни предвид описаните обстоятелства   chef Остава да измия и фурната  Sick
Блонди, рецептата е супер, но и аз намалих много маята - ползвах 1 пакетче суха, но другия път и него ще редуцирам.

# 67
  • Мнения: 27 524
печката беше пълна с дим, а милинките излезли нагоре поне колкото обема в тавата, всичката мазнина изтекла на дъното на фурната и пуши ли, пуши...

 Joy

# 68
  • Мнения: 3 478
Хайде и аз да докладвам. Направих ги и много ми харесаха, яд ме беше само за едно, че не направих 2 дози. За 4 възрастни ни дойдоха малко оскъдно Mr. Green. На мен ми имаха вкус на тутманик или нещо от сорта. Може би защото до сега милинки със сирене не бях яла, но наистина станах много хубави.

# 69
  • Мнения: 12 708
Пишете ме и мен в отбора на пробвалите    chef
Снощи ги правих, ако имам време, ще кача и снимки, макар че
На всички май се разляха, само Биляна ги докара на истински триетажни милинки.

Нали в рецептата в началото пише, че са за две тави, реших, като ще ги правя в една, тя да е най-голямата вкъщи  hahaha Не станаха особено високи, както се досещате. На вкус обаче бяха страхотни. Пак ще пробвам тия дни.
Благодарности на Блонди за рецептата   bouquet

# 70
  • под тепетата
  • Мнения: 9 287
Не мога да се въздържа да ги похваля -лесни, бързи и мнооого вкусни! По ваши указания ги сложих плътно една до друга и бухнаха , та станаха високи колкото тавата.Направих доза и половина, ама как ще ги опазя до утре ,че са за закуска, не знам Mr. Green Купих и боза -въобще класика! Другият път ще е двойна доза за по-голямата тава.
 Благодаря,Блонди    bouquet

# 71
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 090
Едно въпросче за тези дето са ги правили със суха мая. Колко грама мая сложихте?

# 72
  • Мнения: 27 524
7гр суха мая отговаря на 25гр жива!

# 73
  • Мнения: 178
Блонди,мнооооого ми харесаха,но имам един глупав може би въпрос.Малката ми дъщеря е с алергия към яйца.Дали ще станат милинките без яйца newsm78?И понеже не съм много веща в месенето и въобще с тестата,та реших да попитам Embarassed

# 74
  • Мнения: 461

Аз имам рецепта за милинки без яйца, но ... не съм я правила никога  newsm78

1 ч.ч. свинска мас
1/2 л. прясно мляко
1 пак. обикновена мая
брашно - колкото поеме (да може да се оформят топки)
сол на вкус
кашкавал

Маята се разтваря в част от млякото. Прибавя се към останалите продукти и се омесва меко тесто. С мокри ръце се правят топчета с големина на едри орехи, нареждат се в тавичка с малко разстояние между тях и се оставят да втасат, докато увеличат 2/3 обема си.
След изпичането се наръсват с настърган на ситно кашкавал.

Общи условия

Активация на акаунт