Милинки
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 33 готвача |
Снимката е добавена от mamcheto61
Необходими продукти
- • 2 и 1/2 ч.ч. (500 мл) прясно мляко
- • 4 бр. яйца
- • 1 с.л. (20 г) мая
- • 1 с.л. (20 г) захар
- • 3 с.л. (30 мл) растителна мазнина
- • 3 и 1/2 ч.ч. (750 г) брашно
- За заливката:
- • 180 г масло
- • 100 г сирене
- • 2 ч.л. (10 г) сол
- • 5-6 с.л. (60 г) брашно
Начин на приготвяне
Млякото се сварява и се оставя да изстине. Към него се прибавят маята, размита с малко мляко, захарта, добре разбитите яйца и пресятото брашно. Получава се средно меко тесто, което се оставя 1/2 - 1 час на топло да втаса. От него се оформят топчета колкото орех, като ръцете се топят в мазнината. Нареждат се едно до друго в тава, намазана с мазнина, и се оставят да втасат (около 1/2 час). Заливат се с приготвената през това време заливка от препърженото масло, солта, брашното и натрошеното сирене и се слагат да се пекат в средно силна фурна.
Рецептата е добавена на 1 Декември 2002 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 4 mamcheto61 [Изпробвал рецептата] | страхотни са.. [Изпробвана] | 13 Авг 2013 |
снимки от mamcheto61 [Изпробвал рецептата] |
30 Ное 2011 | |
# 3 veselinka | Благодаря все пак! | 28 Мар 2010 |
# 2 xevi | Обикновено като се каже "масло" се разбира масло - това което се прави от мляко | 27 Мар 2010 |
# 1 veselinka | А какво трябва да бъде маслото, защото някъде под масло разбират - олио, маргарин, мас, или става въпрос за обикновенно краве масло в пакетчета?... Много харесваме милинки и искам да ги направя. | 27 Мар 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.